Yenice Ormanları, tropik bölgeler dışında dünyada pek az ormanda görülebilecek kadar çok sayıda ağaç türünü barındırmaktadır. Ormanların üst katını oluşturan altı ağaç türüne, ara ve alt tabakada karışıma giren otuz ağaç türü ve çalı türü bulunur. Yenice ormanlar gerçek bir ağaç müzesidir. Bilinen ağaç türleri şunlardır: Uludağ Göknarı, Doğu Kayını, Sarı Çam, Kara Çam, Camiyanı Karaçamı, Kızıl Çam, Istıranca Meşesi, Virgiliana Çınarı, Ceviz, Dişbudak, Kızıl Ağaç, Fındık, Porsuk, Yabani Kiraz, Gümüş Ihlamur, Adi Ihlamur, Akağaç, Kızılcık, Şimşir, Ahlat, Kontus Defnesi, Kurt Bağrı, Erguvan, Jasminum. Çeşitli ağaç türlerinin yanı sıra bazı ağaçların olağanüstü çap ve boya ulaşan örneklerinin oluşu, zengin bir yaban hayatı potansiyelinin bulunuşu ile eşsiz bir eko sistem özelliği göstermektedir. Yenice Ormanlarında Geyik, Karaca, Vaşak, Yaban Kedisi türleri ve diğer hayvan türleri de yaşamaktadır. Bu ekosistem içinde tipik ve nadir birçok bitki ve hayvan türü bulunması, ormanların oluşturduğu oksijen kuşağı İlimiz turizmi için önemli bir kaynak olup, turizm bölgesi olmaya adaydır.
• Fındıkaltı Dinleme Tesisleri: İlçeye 17 Km. mesafededir.
• Gökpınar Yaylası: Ormancılık alanında araştırma yapan bilim adamlarının her yıl bilimsel çalışmalar yaptıkları bir yerdir. Yenice ormanlarının genel özelliklerini taşır.
• Göktepe Tabiat Parkı: Geleneksel Zümrüt Yenice Göktepe Şenliklerinin yapıldığı Göktepe Tabiat Parkı(Göktepe Yaylası), Yenice(nin en güzide ve halk tarafından yaz ayları boyunca dinlenmek ve piknik yapmak üzere tercih edilen orman içi sayfiye yeridir. İlçe Merkezine 9 Km. mesafededir.
• Acısu : Böbrek ve romatizma hastalarının şifa niyetine kullandıkları acısu kaynaklarından en bilineni olan Sarıot, orman bölgesinde olup, Yenice’ye 30 Km. mesafededir.
• Şeker Kanyonu: Karabük-Yenice Karayolu’nun 3. Km. yer alan Şeker Mevkiinden başlayan kanyonun toplam uzunluğu 6,5 Km. olup, 2 Km.’den yol geçmekte ve sonra 4,5 Km. kanyoning yapmaya elverişli uzun bir alandır. Kanyonda yer yer zorlu geçişler ve daralmalar olup, bazı yerlerde yüzmek zorunlu hale gelmektedir. Kanyon yüksekliği 100 metreden başlayıp 250 metreye kadar yükselmektedir. Kanyonun kayaları kaya tırmanışları için uygun bir yapıya sahiptir.